Жіночий футзал. Підсумки 19-го ігрового сезону 2012-2013 / Жіночий футзальний клуб «Беличанка/Біличанка/Belichanka»
                  Гість | Вхід

23.08.13
Жіночий футзал. Підсумки 19-го ігрового сезону 2012-2013
"Belichanka.com" пригадує насичений ігровий сезон-2012/13 у жіночому футзалі. Ключові події чемпіонату та кубку України.
Беличанка, чемпионат, украина, АМФУ, женский футзал, 19-й, ЖФК
"Belichanka.com" пригадує насичений ігровий сезон-2012/13 у жіночому футзалі. Ключові події чемпіонату та кубку України.

Настали часи, коли жіночий  футзал зазвучав і в українському спорті.
19-й за ліком сезон в цьому виді спорту у жінок вже пішов в історію. Завершився він доволі прогнозовано, але зі своїми неповторними переживаннями, емоціями та сподіваннями. Спортивна програма стартувала на початку жовтня  матчами у віщій лізі Чемпіонату України. На старт вийшло 8 колективів з шести регіонів України (в минулому році було 7 команд). Поповнили вищій дивізіон й два новачки: колектив з Сум – «УАБС», та чемпіон першої ліги – «Граніт» с.Шкарівка. Решта ж команд – доволі знайомі «обличчя»: «Біличанка-НПУ» з Коцюбинського, «Ніка-ПНПУ» з Полтави, «Злагода» з Дніпропетровська, «ІМС» з Черкас та «ФКЛ Інтер» з Луганська.

З самого початку турніру лідерство захопив флагман жіночого футзалу останніх шести років - «Біличанка-НПУ», яка до екватору чемпіонату підійшла зі 100% показниками. Головними суперниками підопічних Володимира Колка виявилися минулорічні претенденти на золото - дніпрянки. Саме вони й зробили найбільшу сенсацію за весь турнір, відібравши очки у лідера, зігравши у себе вдома в нічию – 2:2. Але це досягнення так і залишилося останнім подвигом «Злагоди». Незважаючи на непохитне друге місце команди з Дніпра, вона його-таки не втримала. Виною тому лідерські амбіції ще одного титулованого клубу, який з кожним роком все частіше нагадує про свої плани відвоювати перше місце у «біличанок». Саме команда з Полтави під керівництвом Сергія Ягодкіна в підсумку й фінішувала другою, примірявши срібні медалі чемпіонату.

Київський футзал, Новіков Сергій, жіночий футзал, Біличанка, НПУ, Ніка, Злагода, женский футзал  Київський футзал, Новіков Сергій, жіночий футзал, Біличанка, НПУ, Ніка, Злагода, женский футзал  Київський футзал, Новіков Сергій, жіночий футзал, Біличанка, НПУ, Ніка, Злагода, женский футзал

Якщо трійка лідерів більш-менш була відома ще до старту змагань, то ось найближчий претендент до елітної групи не виділявся. На чільне четверте місце претендувало одразу три-чотири команди, які між собою грали не на життя, а на смерть. Але вже на старті, нажаль, з цього списку випав оновлений складом черкаський колектив «ІМС», який в цьому сезоні сконцентрував увагу на молодих талантах, що  в майбутньому повинні вивести клуб до рівня минулих перемог. Тому боротьба розгорнулась між уманською, луганською та сумською командами. Саме останні й стали головним відкриттям сезону й по праву фінішували на екваторі турнірної таблиці.
Що стосується другої частини турнірної таблиці, то тут все постійно змінювалось до останнього туру. Ніхто не хотів займати останнє місце. Першими підняли білий прапор дебютанти «вишки» з селища Шкарівка, які навіть не змогли дограти декілька турів – завершили свій шлях останніми. П’яте ж місце, з солідним відривом дісталось футбольно-футзальному колективу з Умані «Ятрані-УДПУ», вслід за якими фінішували футзалістки черкаського і луганського представництва.
В бомбардирських змаганнях пальму першості також завоювали «біличанки» - Олена Павленко (38 голів) та Анна Шульга (36). Трійку лідерів замкнула вихованка дніпропетровської «Злагоди» Ксенія Гриценко, з показником у 27 м’ячів.

Київський футзал, Новіков Сергій, жіночий футзал, Біличанка, НПУ, Ніка, Злагода, женский футзал  Київський футзал, Новіков Сергій, жіночий футзал, Біличанка, НПУ, Ніка, Злагода, женский футзал  Київський футзал, Новіков Сергій, жіночий футзал, Біличанка, НПУ, Ніка, Злагода, женский футзал

Паралельно зі справами в чемпіонаті проходили баталії і в Кубку України, головні події якого розвернулися аж на стадії півфінальних поєдинків. Основною інтригою стало протистояння, в якому зустрілися минулорічні півфіналісти – «Біличанка-НПУ» та «Злагода».  Рік тому фіналіста між ними було визначено лише в серії післяматчевих пенальті, в підсумку яких до фіналу потрапив чинний володар трофею з Коцюбинського.  
В цьому розіграші перебіг подій зовсім не нагадував нам миттєвості 2012 року. З сумарним рахунком 8:2 до фіналу потрапили більш досвідчені футзалістки «Біличанки», на яких вже очікував другий фіналіст – полтавська «Ніка». Здолавши на своєму шляху уманську «Ятрань», полтавки вперше з 2005 року змагалися за найвищі нагороди України.
Символічно, що матчем закриття сезону став фінальний поєдинок, в якому зустрілися дві найтитулованіші команди України: «Біличанка-НПУ» з Коцюбинського та «Ніка-ПНПУ» з Полтави.  До звітного матчу колективи підійшли з однаковим показником перемог вищої проби (чемпіонат + кубок), а саме, по 15-ть титулів.
Напружений і видовищний поєдинок ознаменував чергову перемогу «Біличанки» з рахунком 5:2, яка вшосте поспіль оформила золотий дубль. Полтавчанки ж цього року також оформили своєрідну срібну пару, зайнявши другі місця в чемпіонаті та кубку країни.

Київський футзал, Новіков Сергій, жіночий футзал, Біличанка, НПУ, Ніка, Злагода, женский футзал  Київський футзал, Новіков Сергій, жіночий футзал, Біличанка, НПУ, Ніка, Злагода, женский футзал  Київський футзал, Новіков Сергій, жіночий футзал, Біличанка, НПУ, Ніка, Злагода, женский футзал

На цьому, поки що, все, але ми з вами не прощаємося, бо попереду на нас чекають нові приємні миттєвості в жіночому футзалі, виступи на внутрішній і міжнародній арені, а також справи жіночої збірної!
Залишайтеся з нами і ви побачите…


Сергій НОВІКОВ, belichanka.com
Матеріал журналу "Київський футзал №1"



Беличанка News

Новости о женском футзале (мини-футболе): события украинского футзального клуба "Беличанка".

добавить на Яндекс




Категорія: Новини чемпіонату | Переглядів: 3647
Новини з архіву:
    Loading...
    Всього коментарів: 0
    omForm">
    avatar

    Аптека Салвия ФАРМ Киев - медикаменты, косметика и низкие цены на них
    ПІДТРИМАЙ ОФІЦІЙНИЙ САЙТ КЛУБУ ФК БІЛИЧАНКА:
    SUPPORT OFFICIAL WEB-SITE:

    «Беличанка» приглашает к сотрудничеству!

    Теги: Ніка, Новіков Сергій, Біличанка, Київський футзал, НПУ, жіночий футзал, Злагода, женский футзал
    Головна » 2013 » Серпень » 23 » Жіночий футзал. Підсумки 19-го ігрового сезону 2012-2013

    НПУ им. Н.П.Драгоманова Природне джерело ТМ «Причиста» Ера Медіа Громадська організація «АДВОКАТ» ПРАВОЗАХИСНА ГРУПА Громадська організація «Нові обличчя» Транспортная компания ООО Транс Групп газета Украинский футбол Всеукраїнське громадське об'єднання ПРАВДА

    НОВИНИ КОМАНДА КЛУБ МУЛЬТИМЕДІА ФАН-СЕКТОР


    © 2011 ФК «Біличанка» (Коцюбинське)
    Жіночий футзальний клуб | Women's futsal

    Design by Novikov 2009 Хостинг від uCoz
    Яндекс.Метрика

    При використанні матеріалів з сайту, посилання на www.belichanka.com є обов'язковим.

    Каталог футбольных сайтов «ТОР-100 ФУТБОЛ» Союз образовательных сайтов Рейтинг TopSport МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов