Володимир Гримайло: «Головна мета-підняти рівень жіночого футзалу» / Жіночий футзальний клуб «Беличанка/Біличанка/Belichanka»
                  Гість | Вхід

25.01.14
Володимир Гримайло: «Головна мета-підняти рівень жіночого футзалу»
Про проблеми та тенденції розвитку жіночого футзалу розповів куратор цього напрямку, віце-президент Асоціації футзалу України ВОЛОДИМИР ГРИМ
Володимир Гримайло, АФУ, жіночий футзал, міні-футбол, мини-футбол, футзал, Беличанка, женская сборная футзал
Про проблеми та тенденції розвитку жіночого футзалу розповів куратор цього напрямку, віце-президент Асоціації футзалу України ВОЛОДИМИР ГРИМАЙЛО


1.    Пане Володимире, якщо говорити відверто, то в якому зараз стані знаходиться жіночий футзал в Україні?
Якщо в цілому, безвідносно до його конкретних напрямків – я би назвав цей стан критичним, але не безнадійним. І виною цьому є цілий комплекс організаційних, правових та фінансових проблем. Це стосується як інфраструктури, так і відсутності системи професійного клубного футзалу. Разом з тим, жіночий футзал представлений цілою плеядою відданих ідеї людей, для яких жіночий футзал, його розвиток та популяризація – основна ціль.  

2.    Як оціните виступ збірної України на ЧС? Останнім часом результати збірної стають гіршими. В чому причина цього?
Якщо оцінювати виступ сам по собі, то він гірший ніж на попередньому ЧС, оскільки команда виграла лише один з чотирьох матчів. Асоціація доклала максимум зусиль, які на сьогодні є можливими, аби якомога якісніше підготувати збірну до ЧС (НТЗ та Кубок Перемоги у Москві, НТЗ та міжнародні матчі з Польщею, НТЗ перед чемпіонатом в Іспанії).
Разом з тим, потрібно дещо ширше дивитися на ситуацію і мати розуміння того, чому так сталося. Наші гравці – абсолютно усі аматори, на відміну, від тієї ж Росії, Бразилії чи Іспанії, де усі футзалістки мають контракти з клубами, працюючи лише в клубі. У нас же гравці, граючи за аматорські команди – змушені працювати в інших сферах, і грають у футзал, по-суті, як у хобі, без чіткої прив’язки до клубу. Для того, аби взяти участь на ЧС більша половина гравців збірної брала відпустки за свій рахунок. Це все відображається як на фізичних, так і на психологічних кондиціях гравців. Звідси єдиний правильний висновок: тільки чітко вибудувана система клубного професійного футзалу зможе закласти фундамент майбутніх досягнень національної збірної. Це дуже довгий та складний процес, оскільки футзалістки виховуються все-таки не у збірній, а в клубній системі підготовки.
 
3.    Що зараз робиться для розвитку жіночого футзалу в Україні?

Якихось революційних дій ніхто не робить. Укріплювати потрібно фундаментальні основи. Розпочали з більш якісної підготовки регламентних документів. Вперше за офіційну історію жіночого футзалу Всеукраїнський регламент затверджено на рівні ФФУ. АФУ ввела штатну оплачувану одиницю, яка займається розвитком жіночого футзалу, а регіональним асоціаціям рекомендовано ввести таку одиницю на місцях. Команди-учасниці Вищої ліги отримали від АФУ по 5 офіційних м’ячів Асоціації, призначено головного тренера національної збірної, налагоджено чітку та взаємовигідну співпрацю з Комітетом жіночого футболу ФФУ. На разі, розробляємо спонсорську пропозицію, яка стосуватиметься виключно жіночого футзалу та жіночої збірної з метою залучення грошових надходжень у цей напрямок. Кроки, як бачите, не революційні, однак їх ніхто раніше не робив.

4.    Чи є альтернатива «Біличанці» в найближчому майбутньому? Чи є «Біличанка» та всі інші? Який стан справ зі зміною поколінь?

Філософськи відповідаючи на запитання, скажу, що альтернатива є завжди. Все залежить від спрямованості діяльності керівництва конкретних клубів. Ті клуби, які займаються розвитком дитячо-юнацького дівочого футзалу, які вже сьогодні виставляють дублюючі склади в Першій лізі - ті завжди можуть створити альтернативу і будуть застраховані від болючої зміни поколінь.
Повертаючись до «Біличанки», хотів би відмітити, що там зібрані не кращі гравці з усієї країни, а грають в основному місцеві футзалістки. І саме в цьому ключі, на першу роль виходить постать головного тренера та його бачення, позиція керівництва клубу щодо шляхів розвитку та перспектив діяльності клубу. Там, де таке бачення є – результат не забариться.
 
5.    Наскільки добре налагоджена співпраця з ФФУ? Що взагалі ФФУ робить для жіночого футзалу?
У нас дуже тісні робочі та дружні стосунки з Комітетом жіночого футболу ФФУ, є єдине бачення щодо особливостей розвитку жіночого футзалу, шляхів його вдосконалення та запровадження новітніх ідей. ФФУ приймала участь у фінансуванні участі збірної в Кубку Перемоги у Москві та участі на ЧС у Іспанії.
Є ідея ввести представника АФУ в Комітет жіночого футболу ФФУ з метою перебування у курсі розвитку усіх тенденцій жіночого футболу, оскільки станом на сьогоднішній день має місце певна автономність футболу і футзалу та неузгодженість по окремих напрямках.
 
6.    Коли в Україні з’явиться нова Аліна Горобець? Що для цього потрібно?
Аліна Горобець в України ще є, вона нікуди не поділася і є гравцем основи національної збірної. Вона є взірцем самовідданості на майданчику та прикладом для усіх молодших колег. Для того аби перетворити алмаз на діамант – його для початку потрібно знайти, потім прикласти для цього надзвичайних зусиль з метою його огранки. Так само і у футзалі – перспективного гравця потрібно віднайти, вкласти в нього час та душу. Знову ж таки повертаюся до постаті тренера. Такі діамати можуть бути винайдені тільки у системі якісної клубної підготовки.
 
7.    Як ФІФА відноситься до жіночого футзалу? Коли вже буде офіційний Чемпіонат світу?
ФІФА досить динамічно розвиває увесь футзал, в тому числі і жіночий. На робочій нараді представників асоціацій в Іспанії ми обговорювали формат, систему та умови проведення першого офіційного Чемпіонату світу. Якщо все складеться, то у грудні 2014 року Росія прийматиме перший офіційний Чемпіонат світу ФІФА серед жіночих збірних з футзалу.

8.     А чемпіонат Європи буде?
Коли буде організовано перший ЧС ФІФА, то відразу ж запроваджуватиметься чотирьохрічна циклічна система чемпіонатів. Вона тягне за собою з однієї сторони систему відбіркових змагань між збірними до ЧС, а з іншої – організацію та проведення континентальних чемпіонатів, в т.ч. й Європи. Відповідно, реальною точкою відліку та запровадження усієї системи змагань повинен стати Перший ЧС ФІФА.

9.    Хотілось би дізнатися, хто складає трійку кращих футзалісток України на даний момент?
Дуже суб’єктивне запитання, мені важко на нього відповісти. Ніхто станом на сьогодні не проводив жодних об’єктивних визначень кращих та не розробляв критеріїв такого визначення. Єдиним достовірним критерієм станом на сьогодні можна назвати кількість забитих м’ячів. За цим критерієм після першого кола змагань трійка виглядає наступним чином: Єрмоленко Валерія (ЖФК «НІКА-ПНПУ»), Павленко Олена та Прокопенко Анна (обидві – ЖФК «Біличанка»).

10.    Чого хотілося б досягнути у жіночому футзалі в 2014 році?
Глобальна мета одна: підняти рівень жіночого футзалу на значно вищий рівень. Для цього плануємо дієві зрушення на рівні запровадження організаційних форм діяльності клубів, створивши певні вимоги до їх діяльності. Є ідея проведення міжнародного турніру між національними жіночими збірними в серпні. З метою популяризації жіночого футзалу у регіонах плануємо провести у нейтральному місті Фінал Кубку України, розглянемо можливість та необхідність проведення матчу за Суперкубок. Крім цього, основним завданням до початку наступного сезону залишається розширення представництва Вищої та Першої ліг. Ну і логічним завершенням 2014 року повинен стати успішний виступ національної збірної на Чемпіонаті світу.

news.ukrhome.net


Категорія: Новини чемпіонату | Переглядів: 4565
Новини з архіву:
    Loading...
    Всього коментарів: 1
    avatar
    1 Агент • 11:10, 27.01.14
    Страшно далеки они от народа! В.И.Ленин
    omForm">
    avatar

    Аптека Салвия ФАРМ Киев - медикаменты, косметика и низкие цены на них
    ПІДТРИМАЙ ОФІЦІЙНИЙ САЙТ КЛУБУ ФК БІЛИЧАНКА:
    SUPPORT OFFICIAL WEB-SITE:

    «Беличанка» приглашает к сотрудничеству!

    Теги: Беличанка, мини-футбол, АФУ, Міні-футбол, Володимир Гримайло, женская сборная футзал, жіночий футзал, футзал
    Головна » 2014 » Січень » 25 » Володимир Гримайло: «Головна мета-підняти рівень жіночого футзалу»

    НПУ им. Н.П.Драгоманова Природне джерело ТМ «Причиста» Ера Медіа Громадська організація «АДВОКАТ» ПРАВОЗАХИСНА ГРУПА Громадська організація «Нові обличчя» Транспортная компания ООО Транс Групп газета Украинский футбол Всеукраїнське громадське об'єднання ПРАВДА

    НОВИНИ КОМАНДА КЛУБ МУЛЬТИМЕДІА ФАН-СЕКТОР


    © 2011 ФК «Біличанка» (Коцюбинське)
    Жіночий футзальний клуб | Women's futsal

    Design by Novikov 2009 Хостинг від uCoz
    Яндекс.Метрика

    При використанні матеріалів з сайту, посилання на www.belichanka.com є обов'язковим.

    Каталог футбольных сайтов «ТОР-100 ФУТБОЛ» Союз образовательных сайтов Рейтинг TopSport МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов