Пішов з життя засновник жіночого футзалу в Україні / Жіночий футзальний клуб «Беличанка/Біличанка/Belichanka»
                  Гість | Вхід

24.07.15
Пішов з життя засновник жіночого футзалу в Україні
23 липня 2015 року перестало битися серце легендарного футзального наставника полтавської Ніки-ПНПУ - Ягодкіна Сергія Григоровича
Ягодкин Сергей, Ягодкін Сергій, футзал, Ника Полтава, ПНПУ, Женский футзал, АФУ, мини-футбол, Ніка-ПНПУ, Полтава, смерть, память

Сумна звістка надішла з Полтавщини - 23 липня 2015 року на 76 році життя помер легендарний наставник жіночого футзального клубу "Ніка-ПНПУ" Полтава - Сергій Григорович Ягодкін.
Більше 25 років Сергій Григорович присвятив жіночому футболу/футзалу. Саме завдяки його ентузіазму зародився
і наразі продовжує розвиватися жіночий футзал в Україні.
Починаючи з 1995 року під керівництвом Сергія Ягодкіна полтавчанки завоювали 10 чемпіонських звань, п'ять разів ставали володарями Кубка України та багаторазовими призерами міжнародних змагань. Як керівник клуба і головний тренер команди він підготував безліч майстрів та кандидатів спорту, які прославляють Полтавщину на турнірах різних рівнів.
За своє життя легендарний тренер не раз був нагороджений почесними грамотами за вагомий внесок у розвиток жіночого футболу та жіночого футзалу України.
 
Футзальний клуб «Біличанка» висловлює глибокі співчуття близьким, рідним та усьому колективу полтавського клубу. Разом з Вами скорбить вся футбольна Україна. Вічна пам'ять!

Історія:
Жіночий футзал в Україні розпочинає свою історію наприкінці 80-х років ХХ століття. У той час активно грати у футзал почала команда "Буковинка" з м Чернівці під керівництвом тренера Сергія Григоровича Ягодкіна.
Досвідчений наставник відчув перспективу цього різновиду футболу і переорієнтував на нього свою команду, яка до того грала в "великий футбол". У 1992 році команда, яка стала називатися "Легмаш", виступала у відкритому Чемпіонаті Білорусі, а в 1993 і 1994 роках - у Чемпіонаті Росії, так як футзальні Чемпіонати України ще не проводилися. Виступ українок був дуже вдалим - жодної поразки протягом усіх турнірів.
В Україні перший турнір з жіночого футзалу був проведений у Чернівцях у 1993 році. Це стало поштовхом до проведення офіційних всеукраїнських змагань з футзалу серед жіночих команд. А вже у 1995 колектив Сергія Григоровича став першим чемпіоном Незалежної України з футзалу. 

Copyright © 2015 FC Belichanka.com

Ягодкин Сергей, Ягодкін Сергій, футзал, Ника Полтава, ПНПУ, Женский футзал, АФУ, мини-футбол, Ніка-ПНПУ, Полтава, смерть, память


Категорія: Новини чемпіонату | Переглядів: 2005
Новини з архіву:
    Loading...
    Всього коментарів: 0
    omForm">
    avatar

    Аптека Салвия ФАРМ Киев - медикаменты, косметика и низкие цены на них
    ПІДТРИМАЙ ОФІЦІЙНИЙ САЙТ КЛУБУ ФК БІЛИЧАНКА:
    SUPPORT OFFICIAL WEB-SITE:

    «Беличанка» приглашает к сотрудничеству!

    Теги: ПнПУ, Ягодкин Сергей, женский футзал, футзал, мини-футбол, АФУ, НИКА Полтава, Ніка-ПНПУ, Ягодкін Сергій, полтава
    Головна » 2015 » Липень » 24 » Пішов з життя засновник жіночого футзалу в Україні

    НПУ им. Н.П.Драгоманова Природне джерело ТМ «Причиста» Ера Медіа Громадська організація «АДВОКАТ» ПРАВОЗАХИСНА ГРУПА Громадська організація «Нові обличчя» Транспортная компания ООО Транс Групп газета Украинский футбол Всеукраїнське громадське об'єднання ПРАВДА

    НОВИНИ КОМАНДА КЛУБ МУЛЬТИМЕДІА ФАН-СЕКТОР


    © 2011 ФК «Біличанка» (Коцюбинське)
    Жіночий футзальний клуб | Women's futsal

    Design by Novikov 2009 Хостинг від uCoz
    Яндекс.Метрика

    При використанні матеріалів з сайту, посилання на www.belichanka.com є обов'язковим.

    Каталог футбольных сайтов «ТОР-100 ФУТБОЛ» Союз образовательных сайтов Рейтинг TopSport МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов