Ірина Мельничук: «Моя найбільша мотивація напевно в серці» / Жіночий футзальний клуб «Беличанка/Біличанка/Belichanka»
                  Гість | Вхід

03.09.15
Ірина Мельничук: «Моя найбільша мотивація напевно в серці»
Воротар «Біличанки-НПУ» розповіла про здорове харчування, пропозиції із-за кордону і таємниці успіху свого клубу
Біличанка, Беличанка, Мельничук Ірина, голкіпер, футзал, команда, Інтерв'ю, старожил, futsal, futsal team
Основний воротар «Біличанки-НПУ» і національної збірної України розповідає про здорове харчування, пропозиції із-за кордону і таємниці успіху свого клубу.

- Ірино, у дівчат з Коцюбинського не залишається іншого вибору, окрім як йти в «Біличанку-НПУ»?
- У тих, хто живе в Коцюбинському, і хоче займатися футзалом, то напевно так. Тим більше, що клуб титулований. Думаю багато хто мріє грати в складі нашої команди

- Зазвичай усі хочуть грати в полі. Ви самі обрали свій шлях воротаря?
- Я грала як польовий гравець майже рік, але якось залишилася у старших дівчат на тренуванні і мене поставили у ворота. От тоді тренер і побачив в мені воротаря. З того моменту я не розлучаюся з рукавичками на спортивному майданчику (посміхається).

- Ви найдосвідченіший гравець у клубі. Важко навіть порахувати ваші титули. Вдома вистачає місця для медалей і кубків? Де ви їх тримаєте?
- Для нагород у нас вдома є особливе місце і батьки завжди показують їх нашим гостям. Медалі особливо подобаються дітям. А коли їх ще й багато…(посміхається)

- «Біличанка-НПУ» вже впродовж 8 років виграє в Україні все. Скажіть, де ви знаходите для себе мотивацію?
- Моя найбільша мотивація напевно в серці. Я люблю цю справу і всю команду.

- В чому, на вашу думку, полягає такий неймовірний успіх «Біличанки»?
- Він полягає у командному дусі, взаємопідтримці, взаєморозумінні і повазі.

Біличанка, Беличанка, Мельничук Ірина, голкіпер, футзал, команда, Інтерв'ю, старожил, futsal, futsal team
- За час вашої кар'єри у вас не було цікавих пропозицій із-за кордону? Не хочеться спробувати свої сили в іншому чемпіонаті?
- За весь цей час було декілька пропозицій від закордонних клубів, серед них і дуже цікаві. Але, напевно, мені поки що судилося грати в нашому чемпіонаті, а далі подивимося.

- Розкажіть, як відбуваються тренування воротарів у вашому клубі? З вами хтось займається персонально чи доводиться придумувати собі вправи?
- Щодо тренування воротарів, то всіх секретів видавати не буду (посміхається). Проте скажу, що для досягнення будь-якого результату потрібна щоденна кропітка праця. Тим більше, що роль воротарів в команді дуже важлива і відповідальна. Тож на тренуваннях ми маємо відшліфовувати свою майстерність. Якщо гравці можуть помилятися у грі, то голкіпери мають рятувати команду, і право на помилку може коштувати пропущеного голу. Це нелегко в психологічному плані. Якщо команда бачить, що позаду все гаразд, то їй і грати легше. Взагалі у нас є тренер воротарів, але іноді проводимо тренування і самі собі.

- У вас за плечами великий міжнародний досвід. Кого з гравців свого амплуа могли б виділити?
- Особисто для мене найкращим в цьому амплуа є страж воріт збірної Бразилії Жозі. Ми з нею встигли потоваришувати на ЧС в Іспанії. Після принципової гри за вихід до півфіналу чемпіонату ,яку ми програли з Росією, я дуже засмутилася. Вона підійшла і з посмішкою сказала: «Ніколи не засмучуйся - це гра, це спорт. Тут є переможці і переможені, але життя на цьому не зупиняється. У тебе є можливість стати ще кращою і сильнішою.»

- Яка нагорода для вас найбільш цінна і пам'ятна?
- Для мене, як для воротаря, найбільш пам'ятною і неочікуваною нагодою стало обрання мене найкращим воротарем на міжнародному турнірі серед збірних команд в Росії.

- Ви для «Біличанки» як Олександр Шовковський для «Динамо». Якось відчувається цей статус? Можливо тренери радяться з вами щодо певних питань?
- Мені до статусу Олександра Шовковського ще далеко (посміхається). Так, іноді ми можемо поговорити з тренером про проблеми у воротарському цеху. Він підкаже наші помилки, а ми їх виправляємо. Він перед грою завжди запитує який у мене настрій - якщо бачить що бойовий, то і йому спокійніше.

Біличанка, Беличанка, Мельничук Ірина, голкіпер, футзал, команда, Інтерв'ю, старожил, futsal, futsal team
- Як ви стали вегетаріанкою?
- Тренер завжди пропагував у нашому клубі здоровий спосіб життя, а харчування є його невід'ємною частиною. Коли я прийшла в 12 років займатися спортом, то була дуже кволою дівчинкою – не могла пробігти більше 500 метрів. Але поступово почала набирати фізичну форму. Пізніше спробувала раціонально харчуватися і мені стало легко переносити навантаження на тренуваннях. Тепер це стало невід'ємною частиною мого життя. Я ще не стала вегетаріанкою, але йду до цього. Є деякі продукти, від яких я поки що не відмовилася.

– Ви дуже багато поїздили закордоном. Яка подорож запам'яталася найбільше і чим саме?
- Дякуючи тому, що займаюся футзалом, змогла побувати у багатьох країнах світу. Виділити одну країну буде важко. Велике враження справив на мене Іран, який зовсім не схожий на країни Європи. Там свій колорит і свої традиції, які туристи мають дуже поважати і дотримуватись, перебуваючи в цій країні. І звичайно дуже вразили Об’єднані Арабські Емірати - найбагатша і найрозвиненіша країна світу. Також незабутньою стала поїздка до Риму і відвідання Ватикану, адже це святе місце.

- Найнезвичніше місце, де вам доводилося грати у футзал?
- Це ОАЕ. Температура повітря там сягала 50-55 градусів. На вулиці важко було навіть вдихнути повітря. Але організатори змогли зробити всі умови для, того щоб учасники змагання відчували себе комфортно.

- Більша половина тих, з ким ви починали, уже закінчили кар'єру. Скільки ще збираєтеся грати?
- Ще пограю, а там як Бог дасть.

- Чим займетеся по завершенні кар'єри?
- Якщо вирішу завершити кар'єру, то буду щось думати. Зараз не можу нічого сказати. Попереду нас чекають цікаві і непрості чемпіонат та Кубок, міжнародні турніри і чемпіонат світу. А грати треба як в останній раз!
 
Андрій Гулій, u16.com.ua



Категорія: Новини команди | Переглядів: 2960
Новини з архіву:
    Loading...
    Всього коментарів: 0
    omForm">
    avatar

    Аптека Салвия ФАРМ Киев - медикаменты, косметика и низкие цены на них
    ПІДТРИМАЙ ОФІЦІЙНИЙ САЙТ КЛУБУ ФК БІЛИЧАНКА:
    SUPPORT OFFICIAL WEB-SITE:

    «Беличанка» приглашает к сотрудничеству!

    Теги: команда, Беличанка, futsal team, Інтерв'ю, футзал, Біличанка, Мельничук Ірина, futsal, голкіпер, старожил
    Головна » 2015 » Вересень » 3 » Ірина Мельничук: «Моя найбільша мотивація напевно в серці»

    НПУ им. Н.П.Драгоманова Природне джерело ТМ «Причиста» Ера Медіа Громадська організація «АДВОКАТ» ПРАВОЗАХИСНА ГРУПА Громадська організація «Нові обличчя» Транспортная компания ООО Транс Групп газета Украинский футбол Всеукраїнське громадське об'єднання ПРАВДА

    НОВИНИ КОМАНДА КЛУБ МУЛЬТИМЕДІА ФАН-СЕКТОР


    © 2011 ФК «Біличанка» (Коцюбинське)
    Жіночий футзальний клуб | Women's futsal

    Design by Novikov 2009 Хостинг від uCoz
    Яндекс.Метрика

    При використанні матеріалів з сайту, посилання на www.belichanka.com є обов'язковим.

    Каталог футбольных сайтов «ТОР-100 ФУТБОЛ» Союз образовательных сайтов Рейтинг TopSport МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов